Sorozatok angolul

Miért jó eredeti nyelven nézni sorozatokat? 🙇

Mert rendkívül élvezetes módja a nyelvtanulásnak. A sorozatok előnye a filmekkel szemben, hogy hamar megszokjuk a karakterek intonációját, gyorsan kiismerjük magunkat a sorozat világában, sok nyelvi panel ismétlődik, ellentétben a filmekkel, ahol a néző rá van kényszerítve arra, hogy befogadjon és megértsen egy teljesen ismeretlen világot, s azok szereplőit.
Kezdő szinten érdemes angol nyelven, magyar felirattal nézni a kiválasztott sorozatot, egy idő után érdemes angol feliratra váltani, majd ha kellően magabiztosak vagyunk, vesszenek a feliratok! (Itt azt akartam írni, hogy le a feliratokkal ( vagy fel a leiratokkal)).

Na jó, de mit nézzünk? 📺
Mazochista kezdők tehetnek egy próbát Dórával, a felfedezővel (ez vicc akart lenni). Komolyra fordítva a szót, mióta a sorozatok, amelyek a 2000 és évek elejéig néhány kivételtől eltekintve, messze elmaradtak a mozifilmektől mind látványban, mind történet terén, brutális minőségbeli ugrást produkáltak. Anno nagy szó volt, hogy David Caruso Hollywood filmstúdióiból a Miami helyszínelők narancssárga világába ment át, úgymond beállt sorozat színésznek.
Na ez az, ami ma nincs. Bármelyik A kategóriás filmsztár kapva kap a lehetőségen, hogy egy igényes, óriási költségvetéssel bíró sorozatban tegye a dolgát.

Szóval mit nézzünk?
Breaking Bad- mert ez a legjobb
Rick and Morty-mert ez a legviccesebb
The Leftovers-mert ez a legszívbemarkolóbb